Ονομάζομαι Αντρέας Ιωαννίδης και είμαι ειδικός Ορθοπεδικός-Τραυματιολόγος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Το 2002 αποφοίτησα  από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη. Μετά τη στρατιωτική μου θητεία συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα το 2010 με βαθμό «Λίαν Καλώς» με κατάταξη εντός του 25% των καλύτερων φοιτητών της χρονιάς.

 

Για σκοπούς απόκτησης της ειδικότητας μου και μετά από 6μηνη εργασία μου ως ιατρός επί εξασκήσει στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ξεκίνησα την εξειδίκευση μου στον τομέα της OρθοπεδικήςΤραυματιολογίας στη Γερμανία. Μοναδικός μου γνώμονας η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής εμπειρίας σε ένα από τα πιο προηγμένα και οργανωμένα συστήματα υγείας στον κόσμο.

Εργάστηκα αρχικά στο Lukas Krankenhaus Bünde, ένα νοσοκομείο με μεικτή ορθοπεδική και τραυματιολογία. Στο νοσοκομείο αυτό διεξάγονται κάπου 3600 επεμβάσεις ορθοπεδικής χειρουργικής, χειρουργικής άκρας χειρός, χειρουργικής ατυχημάτων και αποκατάστασης. Στα πλαίσια της άσκησης μου μπόρεσα να αποκτήσω εξειδικευμένες γνώσεις στην αντιμετώπιση ποικιλίας ατυχημάτων και κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Πέραν από την αρχική περίθαλψη των ασθενών, συμμετείχα ενεργά στο σχεδιασμό του πλάνου πλήρους επαναφοράς του ασθενούς στις προ του ατυχήματος δραστηριότητες με όσο το δυνατό λιγότερες δυσκολίες. Στα πλαίσια της συνεχόμενης άσκησής μου υπηρέτησα για ένα έτος αποκλειστικά το τμήμα Χειρουργικής της άκρας χειρός του νοσοκομείου. Υπό την διεύθυνση του Dr. Μed. Wolfgang Baer διεκπεραιώσαμε ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων και κακώσεων των άνω άκρων. Περιθάλψαμε τους ασθενείς μας μέχρι και την τελική αποκατάσταση.

 

Υπό τη διεύθυνση του Prof. DrHartmuth Kiefer εξειδικεύτηκα τόσο στην τραυματιολογία όσο και στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για ενδοπροθέσεις ισχίου και γόνατος. Η κλινική μας αποτελούσε κέντρο ενδοπροθέσεων μέγιστης περίθαλψης, με αρκετές εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις στο ισχίο, γόνατο και ώμο ανά έτος. Η συμμετοχή της κλινικής στην οποία εξειδικεύτηκα στο πρόγραμμα πιστοποίησης, μου προσέφερε τόσο ειδικές γνώσεις όσο και αίσθημα μέγιστης ευθύνης για διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε ένα περιστατικό ξεχωριστά. Αναπτύξαμε και εφαρμόσαμε τεχνικές ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής ιδιαίτερα στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου και δουλέψαμε μαζί με τα κέντρα αποκατάστασης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα των ασθενών μας. Μέσα στα 6 χρόνια που εργάστηκα στη κλινική παρακολουθούσα τη συνεχή βελτίωση των αποτελεσμάτων, πράγμα που αισιοδοξώ να εισαγάγω σύντομα και στην Κύπρο.


Ακολούθως εργάστηκα στην Ορθοπεδική κλινική στο Klinikum Bielefeld, επίσης κέντρο ενδοπροθέσεων με διευθυντή τον ProfDrLudger BerndΕδω συμμετείχα σε ένα μεγάλο φάσμα ορθοπεδικών επεμβάσεων. Επρόκειτο κυρίως για αρθροσκοπήσεις μεγάλων αρθρώσεων καθώς και αρθροπλαστικές. Είχα την ευκαιρία να εργαστώ με το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής MAKO της εταιρίας Stryker. Ένα σύστημα που προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια σε πολλές επεμβάσεις αρθροπλαστικής. Παράλληλα, μου δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξω και να εφαρμόσω συντηρητική θεραπεία για πληθώρα παθήσεων μυοσκελετικού συστήματος σε ενήλικες και παιδία.

 

Πήρα τον τίτλο της ειδικότητας μου από το κρατίδιο της Βόρειας Βεσφαλίας Ρηνανίας και είμαι μέλος σε επιστημονικές ομάδες της Γερμανίας και της Κύπρου και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κύπρου.

Καθ’ όλη την πορεία μου στη Γερμανία, συμμετείχα σε πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων με γνώμονα τη καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

 

 

Σεμινάρια / Συνέδρια:

29-30.08.2019 AE Masterkurs Αρθροπλαστική Γόνατος

07-09.03.2019 6. Βασικό και ΠροχωρημένοΣεμινάριο Υπερήχων Βρεφικού Ισχίου για πρόληψη Δυσπλασίας ΙσχίουΒόνη.
18-21.09.18 Σεμινάριο Προετοιμασίας ΕξετάσεωνΕιδικότητας στο Βερολίνο
31.08-01.09.18 Εντατικό ΣεμινάριοΑρθοπλαστικής Ώμου.
07.07.18 Σεμινάριο Γνώσης Ακτινοπροστασίας
24-27.10.2017 DGOU Συνέδριο Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας στο Βερολίνο
04.04.16-06.04.16 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Επειγουσες Επεμβάσεις Ulm

02-03.10.15 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοπρόθεσης Ισχίου AE
20.03.15-22.03.15 Εκπαιδευτικό ΣεμινάριοΥπερηχογράφημα του Κινητικού ΣυστήματοςBerlin
20-24.10.14 DGOU Συνέδρειο Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας στο Βερολίνο

09-10.05.14 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αθροσκόπησης Γόνατος

08- 14.02.14 AO- Εκπαιδευτικό ΣεμινάριοΤραυματιολογίας Χειρουργικές Προσπελάσεις και Οστεοσύνθεση στο Graz της Αυστρίας
14-15.12.13 ATLS Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Bielefeld, Γερμανία
27. –28 .11.2010 European Pediatric Life support 

Bιογραφικο Σημείωμα image